The 7 Chakras

Të 7 chakras dhe fushat e trupit të prekur:

Fjala «chakra» është Sanskrit dhe do të thotë «timon».
Të Chakras janë qendra të energjisë në trupin e që drejtpërsëdrejti ndikojnë në shëndetin e institucioneve për të cilat ata bëjnë.
Forcat negative ndikojnë negativisht në institucionet përkatëse dhe pozitive pozitive (që është e arsyeshme). Për këtë arsye, ajo është e mirë për të «pastruar» chakras tonë shpesh, duke eliminuar efektet negative që mund të ketë zhytur.
Kjo është një teknikë mjaft e thjeshtë të njohur që nga kohërat e lashta në të gjithë botën e civilizuar pastaj (Egjipti, Kina, India, Greqia, Roma, etj.)

1 Chakra: MOULANTCHARA
Chakra BASE

Quajtur:, Root Base, Kundalini, Moulantchara
Location: Baza e shtyllës kurrizore, dhe pozicioni i quajtur «bisht»
Instrumentet të lidhura: gjenitale, shtyllën kurrizore
Korrelacion të përgjithshme: Bones
Ndikon: trupin fizik
Qeverisja: Stabiliteti, Besueshmëria, Unity
Folje që karakterizon atë: «Unë»
Color: Red
Element: Earth
Kjo chakra na lidh me botën e të mirave materiale.
Chakra bazë është lufta për mbijetesë dhe vetë-ruajtjen dhe burimi i të gjitha instinktet që ekzistojnë për të mbrojtur shëndetin fizik dhe mendor, si dhe të përbashkët për të përmbushur kërkesat e nevojshme për ne. Mbi të gjitha dëshirën instiktive dhe kanë nevojë për të mbrojtur veten nga rreziku …

Më shumë …

Chakra 2: SVANTCHISTANA
Chakra SEKSUAL

Vendndodhja: Vetëm më poshtë dhe prapa kërthizë
Instrumentet të lidhura:, shpretkë fshikëz, veshkave
Një ndërlidhje e përgjithshme: Të gjitha lëngjet e trupit
Ndikojnë: Emocionet
Qeverisja:, Ndryshimi Ndryshimi, Dual, Lëvizja
Folje që karakterizon atë: «Unë»
Ngjyra: Portokalli
Element: Uji

Chakra dytë, të vendosura në pellgun dhe është fokusi i energjisë seksuale dhe aftësive krijuese. Chakra seksuale, është e lidhur me seksualitetin me kuptim të thellë. Të lidhura direkt me aktin seksual, si ne mendojmë në lidhje me seksualitetin tonë dhe mënyrën se si të merremi me seksi ne kemi që nga lindja tonë …

 

Sahasrara: The Crown Chakra

 

Sahasrara, që do të thotë 1000 Lotus petalled, në përgjithësi konsiderohet të jetë chakra e vetëdijes të pastër, në të cilin nuk ka as objekt as subjekt. Kur femra Kundalini Shakti energjisë rritet në këtë pikë, ai bashkon me energjinë mashkullore Shiva, dhe një shtet i samadhit çlirimin është arritur. Simbolizuar nga një zambak uji me një mijë multi-colored petals, ajo është e vendosur ose në kurorën e kokës, ose mbi kurorën e kokës. Sahasrara është përfaqësuara nga bardhë ngjyra dhe ajo përfshin çështje të tilla si urtësi brendshme dhe vdekjes së trupit.

Rolin e tij mund të parashikuar disi të ngjashme tek që i Hipofiza, e cila sekreton hormonet për të komunikuar me pjesën tjetër të sistemit endokrin dhe gjithashtu lidhet tek të sistemit qendror nervor nëpërmjet hypothalamusi. Sipas autorit Gary Osborn, Talamusi është menduar që të ketë një rol kyç në bazë fizike e vetëdijes dhe është «Oda Martesor» e përmendur në shkrimet e shenjta gnostik. Merret brendshme Sahasrara së aspekt me lirimin e karmës, veprim fizik, me veprim mendor me meditim ndërgjegjes universale dhe unitet, dhe veprim emocional me «beingness». [30]

Në budizmit tibetian, pika në kurorën e kokës është e përfaqësuar nga një rreth të bardhë, me 32 petals rënie treguar. Kjo është e një rëndësie primare në punën e phowa, apo ndërgjegjes projektimit pas vdekjes, në mënyrë që të marrë rilindje në një vend të pastër. Brenda këtij chakra është përfshirë rënien e Bardhë, apo Bodhicitta, e cila është esenca e energjisë mashkullore.

 

Ajna: Chakra Ballë

 

Ajna është simbolizuar nga një lotus me dy petals, dhe korrespondon me ngjyra vjollcë ose blu, vjollcë të thellë. Është në këtë pikë që dy anë nadis Ida dhe Pingala janë thënë për të përfunduar dhe të shkrihej me Sushumna kanal qendror, duke nënkuptuar fundin e dual.Rrokje farë për këtë chakra është OM rrokje, dhe hyjni kryesues është Ardhanarishvara, i cili është një mashkull gjysma, gjysma Shiva femër / Shakti.Perëndeshë Shakti i Ajna quhet Hakini.

Ajna (së bashku me Bindu), është i njohur si chakra sy tretë dhe është e lidhur me gjëndrën pineale e cila mund të informojë një model të parashikuar të saj.Gjëndër pishore është një gjëndër dritë të ndjeshme që prodhon melatoninë hormon që rregullon gjumë dhe zgjohen. Çështjet kyçe Ajna e përfshijnë veten balancimin e larta dhe të ulëta dhe udhëzime besuar brendshme. Aspekti i brendshëm Ajna së ka të bëjë me qasjen e intuitës. Mendërisht, Ajna merret me vetëdije vizuale. Emocionalisht, merret Ajna me qartësi në një nivel intuitiv [31] (Shënim:. Disa [kush?] Besoj se gjëndra pineale dhe hipofizë duhet të shkëmbehen në marrëdhëniet e tyre të Kurorës dhe chakras ballit, bazuar në përshkrimin në librin e Arthur Avalon së më Kundalini quajtur Fuqia Gjarprin ose kërkime empirike).

Në tibetian Budizëm, kjo pikë është në të vërtetë fundi i kanalit qendror, pasi kanali qendror ngrihet nga organi seksual për kurorën e kokës, dhe pastaj kthesa mbi kokë poshtë dhe me sy të tretë. Ndërsa kanali qendror përfundon këtu, të dy kanalet anësore të vazhdojnë deri në dy hund

 

 

Vishuddha (edhe Vishuddhi) është përshkruar si një hënë argjendi brenda një rrethi të bardhë, me 16 dritë blu ose i zbehtë, ose petals bruz.Mantra farë është Kami, dhe hyjni banojnë është Panchavaktra Shiva, me 5 kokat dhe 4 armëve, dhe Shakti është Shakini.

Vishuddha mund të kuptohet si lidhje me komunikimin dhe rritjen nëpërmjet shprehjes. Kjo chakra është paralel me tiroide, gjëndër një që është gjithashtu në fyt dhe e cila prodhon hormon tiroide, përgjegjës për rritjen dhe maturimit. Fizikisht, Vishuddha qeveris komunikimi, emocionalisht ajo qeveris pavarësinë, mendërisht ajo qeveris mendim rrjedhshëm, dhe shpirtërisht, ai qeveris një ndjenjë të sigurisë. [32] Në tibetian Budizëm, kjo chakra është e kuqe, me 16 petals lart treguar. Ajo luan një rol të rëndësishëm në Yoga Dream, arti i ëndërruar kulluar.

 

 

Anahata, ose Anahata-puri, ose Padma-Sundara është simbolizuar nga një lule rrethore me dymbëdhjetë petals gjelbër. (Shih gjithashtu heartmind.) Brenda është një yantra i dy trekëndëshat intersecting, duke formuar një gjashtëkëndësh, që simbolizon një bashkim të mashkull dhe femër.Mantra farë është Yam, hyjni kryesues është Ishana Rudra Shiva, dhe Shakti është Kakini.

Anahata lidhet me thymus, të vendosura në gjoks.Timusi është një element i sistemit imunitar, si dhe janë pjesë e sistemit endokrine. Ai është vendi i maturimin e qelizave T përgjegjëse për fending off sëmundje dhe mund të ndikohen negativisht nga stresi. Anahata lidhet me ngjyra gjelbër ose rozë. Çështjet kryesore që përfshijnë Anahata përfshijnë emocione të ndërlikuara, dhembshuri, butësi, dashurinë e pakushtëzuar, ekuilibrit, refuzimin dhe mirëqenien. Fizikisht Anahata qarkullimi qeveris, emocionalisht ajo qeveris dashurinë e pakushtëzuar për veten dhe të tjerët, mendërisht ajo qeveris pasion, dhe shpirtërisht ai qeveris përkushtimin. [33]

Në tibetian Budizëm, kjo qendër është jashtëzakonisht e rëndësishme, si shtëpi e braktisjes pathyeshëm kuqe / e bardhë, e cila mbart vetëdijen tonë për jetën tonë të ardhshme. Ajo është përshkruar si të bardhë, rrethore, me tetë petals rënie treguar, dhe rrokje fara Hum brenda. Gjatë recitimit Mantra në tantras ulëta, një flakë po imagjinuar në brendësi të zemrës, nga e cila Mantra unaza jashtë. Brenda tantras larta, kjo chakra është shumë i rëndësishëm për realizimin e dritë të qartë

 

 

Manipura: Solar Chakra rrjet

 

Manipura ose manipuraka është simbolizuar nga një trekëndësh në rënie duke treguar me dhjetë petals, së bashku me ngjyrë të verdhë.Rrokje farë është RAM, dhe hyjni kryesues është Braddha Rudra, me Lakini si Shakti.

Manipura është e lidhur me sistemet e tretjes dhe metabolike. Manipura besohet të korrespondojnë me islets e Langerhansit, [34] të cilat janë grupet e qelizave në pankreas, si dhe gjëndra veshkave jashtme dhe lëvore veshkave. Këto të luajë një rol të vlefshëm në tretje, konvertim i materies në energji e ushqimit për trupin.Ngjyra që korrespondon me Manipura është e verdhë. Çështjet kyçe qeverisura nga Manipura janë çështje e pushtetit personal, frika, ankthi, opinionit-formimin, introverte, dhe tranzicionit nga emocionet thjeshta ose baza të kompleksit. Fizikisht, Manipura tretje qeveris, mendërisht ajo qeveris pushtetin personal, emocionalisht ajo qeveris expansiveness, dhe shpirtërisht, të gjitha

 

 

Manipura ose manipuraka është simbolizuar nga një trekëndësh në rënie duke treguar me dhjetë petals, së bashku me ngjyrë të verdhë.Rrokje farë është RAM, dhe hyjni kryesues është Braddha Rudra, me Lakini si Shakti.

Manipura është e lidhur me sistemet e tretjes dhe metabolike. Manipura besohet të korrespondojnë me islets e Langerhansit, [34] të cilat janë grupet e qelizave në pankreas, si dhe gjëndra veshkave jashtme dhe lëvore veshkave. Këto të luajë një rol të vlefshëm në tretje, konvertim i materies në energji e ushqimit për trupin.Ngjyra që korrespondon me Manipura është e verdhë. Çështjet kyçe qeverisura nga Manipura janë çështje e pushtetit personal, frika, ankthi, opinionit-formimin, introverte, dhe tranzicionit nga emocionet thjeshta ose baza të kompleksit. Fizikisht, Manipura tretje qeveris, mendërisht ajo qeveris pushtetin personal, emocionalisht ajo qeveris expansiveness, dhe shpirtërisht, të gjitha çështjet e rritjes. [35]

[edit] Swadhisthana: Chakra sakrale

 

Swadhisthana, Svadisthana ose adhishthana është simbolizuar nga një lotus bardhë brenda të cilit është një hënë e hënë, me gjashtë petals VERMILLION, ose portokalli.Mantra farë është Vam, dhe hyjni kryesues është Brahma, me Shakti qenë Rakini (ose Chakini).Kafshëve lidhur është krokodili i Varuna.

Chakra sakrale është e vendosur në kryqe (kështu emrin) dhe është konsideruar të korrespondojnë me testise apo ovaries që prodhojnë hormonet seksuale të ndryshme të përfshira në ciklin riprodhues. Swadisthana është konsideruar gjithashtu të jetë e lidhur për të, më në përgjithësi, sistemit urogjenital dhe adrenals. Çështjet kyçe që përfshijnë Swadisthana janë marrëdhëniet, dhuna, varëshme, nevojat themelore emocionale, dhe

kënaqësi. Fizikisht, Swadisthana riprodhimi qeveris, mendërisht ajo qeveris krijimtarinë, emocionalisht ajo qeveris gëzim, dhe shpirtërisht ai qeveris entuziazmin. [36]

Muladhara: The Root Chakra

 

Muladhara ose chakra rrënjë është simbolizuar nga një lotus me katër petals dhe ngjyra e kuqe. Kjo qendër është e vendosur në bazë të shpinë në rajon coccygeal. Ajo është e thënë që të lidhen me gonads dhe palcë veshkave, përgjegjëse për përgjigjen luftën-apo-fluturimi kur mbijetesa është nën kërcënim.

Muladhara është i lidhur me sigurinë, instinkt mbijetese, dhe gjithashtu për rezerva themelore të njeriut. Fizikisht, Muladhara seksualiteti qeveris, mendërisht ajo qeveris stabilitetin, emocionalisht ajo qeveris ndjeshmëri, dhe shpirtërisht ai qeveris një ndjenjë të sigurisë. [37] Muladhara ka një lidhje me kuptimin e erë. [38]

Kjo chakra është ajo ku tre kryesore nadis ndajë dhe të fillojë lëvizjen e tyre rritës. Kundalini gjumë qëndron këtu, përfundoi tre dhe një herë e gjysmë rreth Linga Svayambhu zi, më të ulët nga tre pengesa të saj të plotë në rritje (e njohur edhe si nyje ose granthis). [39] Kjo është selia e Bindu kuqe, rënie femra (e cila në tibetian vajrayana është e vendosur në chakra kërthizë). [sqarime të nevojshme]

Rrokjen e fara është Lam (pronounced lum), hyjnia është Ganesh, [citim i duhur] dhe Shakti është Dakini. [40] Kafsha shoqëruese është elefanti. [41]

 

Advertisements