Ποιος είναι ο Αλβανός κώδικα

Συλλογή κώδικες (ο κώδικας) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία του αλβανικού λαού σε όλες τις εποχές και μια πραγματική αξία κόσμου. Η συλλογή αυτή, η οποία είναι αποθηκευμένη στην Κεντρική Αρχεία του Κράτους, αποτελείται από πάνω από 100 τόμους, που συνθέτουν τις πλήρεις εργασίες (χειρόγραφα) και 17 τμήματα, τα οποία, όλα μαζί, είναι γνωστό ως το «888 Ταμείο». Από αυτό το ταμείο υπολογίζονται αρκετές δεκάδες άλλους κώδικες, που ανήκουν στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Vladimir (Δυρράχιο). Εκτός από Aqsha κώδικες ήταν επίσης στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης της Κορυτσάς. Για πρώτη φορά η ύπαρξη του αλβανικού κώδικα έγινε ευρέως γνωστή από την έκδοση στην ελληνική επίσκοπος Πόρτλαντ (Aleksudes, Α. – 1868). Το 1886 ένας Γάλλος ερευνητής (Ν. Batiffol) περιγράφονται συνοπτικά σε έναν κατάλογο από 16 κώδικες που είχαν τη δυνατότητα να δείτε σε αρχεία και βιβλιοθήκες της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πόρτλαντ. Batiffol, ο οποίος παραπονέθηκε στο άρθρο του ότι οι τοπικές μοναχοί «δεν επιτρέπεται» να αναγνωρίσει πολλά άλλα χειρόγραφα, βαφτίστηκε τρία από τα αρχαία κώδικα της Αλβανίας: «Codex purpureus Beratinus» – «Purple Κώδικα του Berat» (i Επίσης, το παρατσούκλι «Beratinus-1»)? «Codex Aureus Anthimi» – «Κώδικας Τεχνών του Anthimit» (επώνυμο «Beratinus-2»)? «. Λειτουργική κώδικα Ιωάννης ο Χρυσόστομος», και Μέχρι τότε, ακούμε Παγκόσμιο χριστιανική λογοτεχνία Βυζαντινού τύπου, γνωστό τίποτα περισσότερο από μια δωδεκάδα χειρόγραφα τύπου «κώδικα». Την πάροδο του χρόνου, τα ονόματα που λείπουν από αυτή τη λίστα είναι σημαντικά λειτουργικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του «Κώδικα Ιωάννης ο Χρυσόστομος», βρέθηκε στη χώρα.
Κώδικες Mail είναι ένα κεφάλαιο παγκόσμιας σημασίας για την ιστορία της εξέλιξης της αρχαίας βιβλικής λογοτεχνίας, λειτουργική και agjiografike (gr-«ιερό»). Αυτά ακολουθούν το ένα το άλλο χρονολογικά κώδικα πάνω από 13 αιώνες σε μια σειρά (από τον 6ο αιώνα – μέχρι τον 18ο αιώνα). Γράφω μόνο έναν αιώνα και μισό μετά το «La Vulgate-s», η λατινική μετάφραση της Βίβλου από Saint Jerome Eusebi, ο Codex Bertie Purple είναι ένα χειρόγραφο του ιστορικής σημασίας για τις αρχές της βιβλικής λογοτεχνίας. Σύμφωνα με μελετητές και bibliologe paleografe, αναφερόμενος στην τεχνική γραφής, είναι ένα χειρόγραφο το αργότερο μέχρι τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Είναι ένα από τα τέσσερα παλαιότερα κώδικες σε όλο τον κόσμο. Σύγχρονη με τέτοια διάσημα χειρόγραφα ως «Petropolitaus», «Vindeobone-USIS» «Sinopencis», «Purple Codex του Berat» κατατάσσεται θεμέλια του ανατολικού ιεροτελεστία λογοτεχνία εκκλησία.
«Μωβ Κώδικα του Berat» 190 φύλλα και περιλαμβάνει δύο ευαγγέλια: σύμφωνα με τον Mark και Ματθαίος. Είναι γραμμένο με γράμματα ασημί cast, σύμφωνα με τους ειδικούς, «το χαρτί παρόμοια με τη συνηθισμένη επιστολή, η οποία είναι πιθανό να παράγεται από τη συμπίεση των πολλών στοιχείων της φύσης φύλλο φυτού, όπως τα φύλλα του παπύρου.» Αλλά bizantologet πιστεύουν ότι το θέμα του χειρογράφου είναι περγαμηνή. Υπόβαθρο πάνω στο οποίο είναι γράμματα χύτευση είναι βαθύ κόκκινο (μωβ), από εκεί το όνομα. Χρώμα, κατά τη διάρκεια των αιώνων, φθίνει. Μερικά σημαντικό μέρος του κειμένου του Κώδικα είναι ρίχνει σε χρυσό. Επιστολών που είναι μικρό κεφάλαιο (κεφαλαιογράμματη). Το καπάκι του χειρογράφου είναι το μέταλλο, περίτεχνα βιβλικά, αλλά πρέπει να είναι αρκετούς αιώνες αργότερα από τις δικές τους ενέργειες.
Το κείμενο του «Κώδικα purpureus Beratinus» είναι γραμμένο στην αρχαία στυλ SCRIPTA-continuae, δηλαδή χωρίς διαχωρισμό των λέξεων από κάθε άλλο, χωρίς τόνους και άλλα σημάδια διαχωρισμού λόγια. Βρίσκεται σε ένα φόντο που περιέχει τυποποιημένο καρδιά. Μέσα στις καρδιές που κοσμούν floral μοτίβα που βρέθηκαν φύλλο – τριαντάφυλλα tripetalesh (Λίλα). Διακοσμήσεις που βρέθηκαν στα άκρα των δύο παράλληλες κάθετες γραμμές που γυρίζουν σε ορθές γωνίες οριζοντίως. Κάθετη γραμμή ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια της θείας, ενώ οι οριζόντιες γραμμές, όπως σημάδια της μοίρας του ανθρώπου vdeketar-goer. Bibliologet πιστεύουν ότι αυτό το μοτίβο αντιστράφηκε αργότερα σε χειρόγραφα της βιβλικής, λειτουργικά ή agjiografike (από gr. Ιερά) που είναι αποθηκευμένα στην Αλβανία, αποτελεί πνευματική ισορροπία του ατόμου.
«Μωβ Κώδικα του Berat» και «Codex Τεχνών Anthimit» («Beratinus-2», 9ο αιώνα μ.Χ.) ήταν δύο από τα έργα που ήταν στις λίστες των αντικειμένων που δηλώθηκαν «ήθελε» κατά τη διάρκεια του πολέμου II. Κληρικοί, εκκλησία συμβούλιο (συμβούλιο), πατριάρχες και θρησκευόμενοι άνθρωποι του Πόρτλαντ, ο οποίος κλήθηκε να υποβάλει μια ξαφνική δύο κώδικα, αποφάσισε να κάνει κάθε θυσία και να μην δείχνει τη θέση τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα έκρυψε στο στόμα του και, σε ένα στήθος μέταλλο. Για μια στιγμή, στα χρόνια που ακολούθησαν, «Beratinus-1» και «Beratinus-2» θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Ήταν ανακαλύφθηκε στην εκκλησία του κάστρου της πόλης, το 1968, σε ένα πολύ κατεστραμμένο κατάσταση.
Το 1971, σύμφωνα με την διακρατική συμφωνία, «Codex purpureus Beratinus» εστάλη για την αποκατάσταση στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Κίνας, όπου διηύθυνε μια πανομοιότυπη αναπαραγωγή, πλήρως προσβάσιμα για μελέτη. Αρχικό ίδια αποκαταστάθηκε, παρέχοντας την υπέρβαση της κρίσιμης κατάστασης και πολλά υποσχόμενη αντοχή, μέσω των φύλλων ερμητικού κλεισίματος τεχνική μία προς μία μεταξύ των δύο παράθυρα στο κενό. Μετά την αποκατάσταση, «Beratinus-1» χωρίστηκε σε εννέα τόμους, τα οποία είναι αποθηκευμένα στο Κεντρικό Κρατικό Αρχείο σε Τίρανα

Advertisements